Hi!

Ik ben Marjolein

Hier kun je mij een beetje leren kennen. Je leest hier over hoe ik zelf mijn innerlijke rust vond en hoe ik nu mensen help om rust te creëren.

Leer mij kennen
Mijn burnout

Van jongs af aan was ik erg gedreven, maar ook erg onzeker. Mijn drive overwon vaak mijn angst, waardoor ik vaak in situaties kwam die veel stress opleverden.

In 2017 kwam alle opgespaarde stress samen tot een burnout. Ik was bezig met een ambitieus project bij RTL en gaf leiding aan een team van 11. Het werd teveel, ik raakte het overzicht kwijt en had het gevoel dat ik niet meer op mezelf kon vertrouwen. Ik werkte steeds harder, met steeds minder resultaat. Ik kreeg paniekaanvallen en zat elke ochtend met hartkloppingen in de trein naar Hilversum.

Totdat ik besefte dat het niet langer ging en ik moest stoppen.

Mijn transformatie

Mijn herstel duurde zo'n 1,5 jaar. Die periode heb ik aangegrepen om terug naar de basis te gaan om structureel anders te gaan denken, leven en voelen. Mindfulness en meditatie waren voor mij een openbaring. Ik vond een innerlijke rust en vertrouwen die ik nog nooit had gekend.

Voorheen was ik altijd bang. Bang dat ik niet goed genoeg was. Bang dat er iets mis zou gaan. Bang dat ik de dingen die op m’n pad zouden komen niet aan kon.

Dat is voorbij. Ik ben niet meer continu bang. Natuurlijk voel ik nog steeds af en toe angst en onzekerheid, maar er is ook altijd direct het besef dat ik veilig ben. Dat het oké is. Dat ik het aankan.

Naast mijn baan in het bedrijfsleven ben ik mij gaan ontwikkelen tot yogadocent en mindfulnesstrainer.

Mijn lessen

De lessen die ik leerde bundelde ik in het e-book ‘de 7 lessen van mijn burnout’.

De basis is rust. Ik weet nu van mijzelf als hooggevoelig persoon dat ik veel rust nodig heb om alles te verwerken. Vanuit die rust volgt de rest. Bekijk hiervoor ook de cursus Vind jouw uitknop. 

Mindful Minuut

In 2020 richtte ik Mindful Minuut op. Ik kende de (wetenschappelijk bewezen) voordelen van mediteren, maar merkte hoe lastig het is om consequent te mediteren als je een druk leven hebt. De effecten van meditatie komen vooral door het structureel te doen, ook als het korte meditaties zijn. Ik besloot met Mindful Minuut de meest laagdrempelige manier te zoeken om dagelijks te mediteren. Het werd een mix van: korte behapbare meditaties, afwisseling, en versturen via WhatsApp, de app die je toch al elke dag gebruikt.

Mijn opleidingen

2008-2013
Bachelor en Master Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam
2018
200-urige yogadocentenopleiding Samma Karuna, Thailand
2019
Basis jaarprogramma 1 Jan Geurtz
2020
Basisopleiding tot mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness
2021-2022
Vervolgopleiding tot categorie 1 mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness (aangesloten bij het VMBN)
2022-2023
Dzogchen jaarprogramma 2 Jan Geurtz
VMBN Trainer
Marjolein
Jon Kabat-Zinn
“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.”

Mijn inspiratie

Jan Geurtz: zijn boek Verslaafd Aan Liefde was een van mijn eerste kennismakingen met spiritualiteit. Ik heb er zoveel ven geleerd. Daarna ben ik al zijn andere boeken gaan lezen en zijn jaarprogramma’s gaan volgen. 

Secret Garden Retreats: na een retraite bij Secret Garden kom ik altijd herboren terug. Rose & Ian zijn beide enorm gepassioneerde spiritueel leraren die vanuit een prachtig retraitecentrum in de bergen van Andalusië persoonlijke retraites geven. Het is diep en krachtig spiritueel werk waarin ik telkens weer een laagje van mezelf afpelde en dieper verbond met mijn ware zelf. Inmiddels heb ik een bijzondere band opgebouwd met Rose & Ian, en ook samen het online programma Emotions Mastery ontwikkeld.

Leven zonder stress podcast van Patrick Kicken: In deze podcast interviewt hij al sinds 2015 allerlei mensen over geluk, zingeving & spiritualiteit. Ik heb veel inspiratie opgedaan uit deze relaxte en inspirerende gesprekken.

Kyle Cease: Amerikaanse comedian en spiritueel leraar. Op Youtube vind je een hoop inspirerende video’s van hem, waaronder van zijn ervaringen tijdens een jaar lang elke dag 2 uur mediteren.

Osho: ik belandde in 2016 per toeval in het Osho Meditation Centrum in Pune en de teachings van Osho inspireren me sindsdien. Ik deed twee keer mee aan het 'Born Again' programma en vond zijn boek Intuition: knowing beyond logic heel goed.

Lees meer invouwen
Marjolein van der Aar
Oprichtster van Mindful Minuut

Meer over mij

  • Ik eet ‘flegan’ (flexible vegan) 🥦
  • Ik ben gek op avontuur en reizen en woonde/reisde de afgelopen jaren in verschillende landen, waaronder Argentinië, Colombia, Iran, India, Thailand, Zuid-Afrika en Israël.
  • Vroeger was ik een party animal en ging ik alle festivals af 👯 
  • Ik houd van structuur, waarschijnlijk omdat ik van mezelf vrij chaotisch ben. 😅 Daarom heb ik mijzelf van alles aangeleerd om orde te houden. Ik heb een hekel aan rommel en rondslingerende papieren en ben fan van apps als Notion en Todoist.
  • Ik woon sinds 13 jaar in Amsterdam en sindsdien verliefd op deze stad.
  • Elke dag leer ik Frans met de app Duolingo om steeds beter met mijn Franse schoonouders te kunnen praten.
  • Ik ben gek op alles met witte chocola en karamel.

Mindful Minuut

0

Inmiddels mediteren ruim 300 mensen elke dag met Mindful Minuut via WhatsApp. Probeer het met een gratis proefweek! 

Groei met mindfulness

Bekijk ons aanbod

Ontvang elke ochtend een korte meditaties via WhatsApp en bouw zo gemakkelijk een meditatieroutine op. 

Word lid
Vind jouw uitknop

Stop met uitstellen en kies voor rust. Leer je de kunst van het ontspannen.

 

Meer informatie
Mindfulness cursus

In 8 weken naar meer innerlijke rust met de mindfulness cursus.

Meer informatie
Emotions mastery

In 8 weken naar meesterschap over je emoties door middel van meditatie.

 

Meer informatie
Mediteer met Mindful Minuut

Start met een gratis proefweek

Download ons gratis E-book
De 7 lessen uit mijn burnout

Buig stress om van een pijnlijk probleem naar potentie voor groei.

Gratis proefweek
Mediteer met Mindful Minuut

Ontvang elke ochtend een korte meditatie via WhatsApp

Luister ons ook via