Hoi, ik ben Marjolein van der Aar 👋

Ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben? Dan zit je hier goed.

Ik deel hier mijn verhaal over:

 • hoe meditatie op mijn pad kwam en mijn leven veranderde
 • mijn carrièreswitch van de corporate wereld naar mindfulnesstrainer
 • wat mij inspireerde om Mindful Minuut op te richten
 • hoe ik tot mijn missie gekomen ben om jou in contact te brengen met de rust en wijsheid die in je zit.

Het leven geeft je tikjes in de juiste richting.

Laten we terug in de tijd gaan, naar waar mijn spirituele pad begon.

In 2016 leidde ik een geweldig project bij RTL Nieuws met een team van 12. We hadden een eigen kantoor, met bar en dakterras, in een van de RTL-panden in Hilversum. 🙌

Als hooggevoelig persoon had ik eigenlijk veel rust nodig, maar dat herkende ik toen nog niet. Ik ging altijd maar door en de emoties stapelden op: onzekerheid, twijfel, angst. Het ene moment voelde ik me ‘on top of the world’ en was ik supertrots, het andere moment dacht ik dat ik door de mand zou vallen. Ik kreeg paniekaanvallen en huilbuien en voelde me compleet ‘lost’. 🤯

Het leven geeft je tikjes in de juiste richting. Als je de signalen negeert, worden ze steeds harder. Totdat het een keiharde mokerslag is. En zo ging het ook bij mij. 😅 Die keiharde mokerslag leidde tot een diepe spirituele verkenningstocht.

Meditatie veranderde voor mij alles. Ik leerde hoe ik in elkaar zat en wat ik nodig had. Ik vond de tools om met emoties om te gaan. Ik ontdekte hoe ik tot rust kon komen en balans in mijn leven kon bewaken.

Ik dook in de wereld van meditatie en mindfulness en deed o.a. een yoga-opleiding in Thailand, dansmeditaties in India, emotie-release in Spanje en 13-daagse stilteretraites in Nederland en België. Ik las en luisterde de hele dag door naar spiritueel leraren.

Hoewel ik geloof dat alle spirituele stromingen uiteindelijk naar hetzelfde wijzen, zijn er behoorlijk wat verschillen in aanpak. Het was de uitdaging om me te openen voor wat er voorbij de denkende mind is, maar wel mijn ‘bullshit radar’ aan te houden.

Ik was constant op zoek naar wat de ultieme waarheid was, wat het beste type meditatie is, het ‘juiste’ spirituele pad. Ik ontdekte dat we allemaal onze eigen weg af te leggen hebben naar binnen, de enige weg die er echt toe doet. Zo vormde ik langzaam mijn eigen weg.

De belangrijkste lessen die ik leerde bundelde ik in het e-book ‘de 7 lessen van mijn burnout’.

De wond is waar het licht naar binnen komt.

Mijn missie werd geboren.

Na mijn herstel ben ik mij gaan ontwikkelen tot yogadocent en mindfulnesstrainer. Nu combineer ik mijn twee passies: innovatie en mindfulness.

Ik richtte in 2020 Mindful Minuut op, met als missie mensen in contact te brengen met de wijsheid en rust die al in ze zit.

Als ik vertelde dat ik veel mediteerde, was bijna iedereen enthousiast. Ik merkte dat de meeste mensen heel graag willen mediteren, maar het ze simpelweg niet lukt om er een gewoonte van te maken.

De wetenschappelijk bewezen voordelen van meditatie zijn inmiddels algemeen bekend. Maar het voelt in een druk leven zo counterintuïtief om stil te zitten en niks te doen. Terwijl het by far het meest heilzame is wat je kan doen, juíst als je druk bent.

De effecten van meditatie komen vooral door het structureel te doen, ook als het korte meditaties zijn. Ik besloot met Mindful Minuut de meest laagdrempelige manier te zoeken om dagelijks te mediteren:

 • Kort: meditaties van max. 5 minuten zodat het altijd wel in te passen is.
 • Via WhatsApp: de app die je toch al elke dag gebruikt.
 • Inspiratie: elke dag een nieuwe meditatie met wekelijks wisselende thema’s.

Mijn opleidingen

 • 2008-2013 Bachelor en Master Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam
 • 2018: Yoga Teacher Training Course 200 uur bij Samma Karuna, Thailand
 • 2019-2020: Jaarprogramma meditatie & spiritualiteit van Jan Geurtz 
 • 2020: Basisopleiding tot mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness
 • 2021-2o22: Vervolgopleiding mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness (categorie 1 trainer aangesloten bij VMBN)
 • 2022-2023: Jaarprogramma Dzogchen en Tibetaans Boeddhisme van Jan Geurtz
 • 2023: Introductiecursus Insight Dialogue bij Amsterdam Inzichtmeditatie (Riët Aarsse en Femke Kok)
 • 2023-2024: Core Teachings of the Buddha bij Bodhi College

Ik volgde retraites bij o.a. Secret Garden Retreat, Rolandjan van Mulligen, Osho Meditation Centre, The Mandala en vipassana bij Goenka en Sangha Metta.

Kenmerkend voor mij:

 • Ik groeide op in Hillegom tussen de bollenvelden.
 • Ik eet 90% plantaardig 🥦
 • Ik woonde/reisde de afgelopen jaren o.a. in Argentinië, Colombia, Iran, India, Thailand, Zuid-Afrika en Israël.
 • Vroeger was ik een party animal en ging ik alle festivals af 👯
 • Ik houd van structuur en ben fan van apps als Notion en Todoist.
 • Ik woon sinds 13 jaar in Amsterdam en ben verliefd op deze stad.
 • Elke dag leer ik Frans met de app Duolingo om met mijn Franse schoonouders te kunnen praten.
 • Ik ben gek op alles met witte chocola en karamel. 🤤

Volg mij op Instagram.

Emotions Mastery, voel je vrij

Ik heb veel inspiratie te danken aan:

 • Jan Geurtz – Zijn boek verslaafd aan liefde was het allereerste spirituele boek dat ik las. Daarna ben ik al zijn andere boeken gaan lezen en zijn jaarprogramma’s gaan volgen.
 • Rose & Ian van Secret Garden Retreats – Mijn belangrijkste meditatieleraren en inmiddels goede vrienden, met een retreat centre op een magische plek in de bergen van Andalusië.
 • Patrick Kicken met de podcast Leven zonder stress – Mooie interviews over geluk, zingeving & spiritualiteit. 
 • Kyle Cease – Amerikaanse comedian en spiritueel leraar. Vindt hem op Youtube.
 • Osho – Ik was in het Osho Meditation Center in Pune, India en deed twee keer mee aan het Born Again programma. Aanrader: zijn boek Intuition: knowing beyond logic.

Genoeg over mij, wie ben jij?

Zo, nu weet je een beetje wie ik ben en waar ik vandaan kom.

Nu ben ik benieuwd naar jou.

Wat is jouw verhaal?

Welke uitdagingen heb jij overwonnen?

Welke shift zou jij nog willen maken?

Is het chaos in je hoofd en verlang je naar innerlijke rust? Zit je in de knoop met jezelf?

Vier keer per jaar geef ik een 8-weekse mindfulnesscursus (MBSR) waarin ik met een kleine groep intensief aan de slag ga. Dit programma is bedoeld om echt een shift te maken. 

Wil je laagdrempelig beginnen met dagelijks mediteren? Of mediteer je al regelmatig en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie om je dagelijkse beoefening vast te houden?

Dan zijn de dagelijkse meditaties van Mindful Minuut misschien iets voor jou. Je ontvangt elke dag de ultieme reminder om te mediteren, met wekelijks wisselende thema’s.

Stuur me gerust een mailtje als je iets wilt delen of als je het gevoel hebt dat je met mij aan de slag wilt. 🚀 marjolein@mindfulminuut.nl.

Mindful Minuut

Sinds 2020 zijn onze meditaties meer dan 1 miljoen keer afgespeeld. Ruim 400 abonnees ontvangen dagelijks de Mindful Minuut.

Heb jij Mindful Minuut al geprobeerd?