Wanneer je het druk hebt kom je niet altijd toe aan mediteren. Maar wist je dat je niet lang hoeft te mediteren om de positieve effecten ervan te ervaren? Kort mediteren (3-5 minuten) heeft al zijn voordelen. Het vermindert stress en zorgt voor meer rust in je hoofd.

Lang mediteren. Niet iedereen heeft er tijd voor. Daarnaast is het niet makkelijk om als beginner gelijk 30 minuten stil te zitten en te mediteren. Vooral als je pas net aan de slag gaat met mediteren is het makkelijker om te beginnen met korte meditaties (lees hier enkele stappen om te beginnen met korte meditaties).

Inhoud

Highlights

    • Beluister deze 3 gratis korte geleide meditaties voor snelle ontspanning.

    • De meditaties duren slechts 3 minuten, maar bieden krachtige tools om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

    • De meditaties omvatten ademhalingsoefeningen en mindfulnessoefeningen die je kunt gebruiken om in het hier en nu te blijven en op je ademhaling te concentreren.

Gratis korte geleide meditaties voor snelle ontspanning

Wil je snel tot rust komen? Of je nu aan het werk bent, in de trein zit of gewoon thuis bent. Met deze gratis korte geleide meditaties kom je snel tot rust.

3 minuten meditatie | Switchen naar volledige ontspanning

In zo’n korte tijd omschakelen van spanning, drukte en stress naar ontspanning, kalmte en vertrouwen? Het kan! Dus heb je een drukke dag? In deze korte meditatie oefening brengen we ons lichaam in slechts 3 minuten naar totale ontspanning.

3 minuten meditatie | Ademmeditatie

Tijdens deze korte, maar krachtige meditatie leggen we de focus op de ademhaling. Ademhalingsoefeningen helpen ons snel te ”resetten” en onze stress te verminderen. Daarnaast toont onderzoek aan dat het trainen van onze ademhaling helpt te ontspannen, en onze kracht en alertheid verhoogt. Tegelijkertijd vermindert het de symptomen van negatieve emoties, zoals angst, stress en depressie.

 

De adem is altijd in het hier & nu en heb je altijd bij je. Daarom is het een goede tool die je kunt gebruiken wanneer je maar wil om de aandacht in het moment te brengen. Door gedurende een paar minuten op de beweging van de ademhaling te letten verbind je met jezelf en zul je merken dat je automatisch meer ontspant.

3 minuten meditatie | Simpelweg in het hier en nu

Neem een moment om te focussen op het hier en nu. Deze 3 minuten meditatie zorgt ervoor dat je weer even met beide benen op de grond komt te staan. Je rust in het huidige moment, waar alles oké is zoals het is.

meditatie en mindfulness
Marjolein van der Aar

Yin-yang balans in werk

Mindful Minuut bestaat 3 jaar! 🎂 3 jaar geleden verstuurden we de allereerste meditatie via WhatsApp als experiment om mensen dagelijks te helpen met een mindful momentje. Het voelt voor

Lees verder »
meditatie en mindfulness
Marjolein van der Aar

Loslaten

Bij het reflecteren op de afgelopen drie jaar tijdens deze verjaardagsmaand van Mindful Minuut (ik schreef dit artikel als nieuwsbrief in oktober 2023), kwam ik al snel op het woord ‘loslaten.’

Lees verder »
meditatie en mindfulness
Marjolein van der Aar

Common Humanity

Als er iets is wat tot me is doorgedrongen de afgelopen 3 jaar Mindful Minuut, is het onze ‘common humanity’ ofwel: ‘gemeenschappelijk mens-zijn’. Bijna dagelijks krijgen we bij Mindful Minuut

Lees verder »
meditatie en mindfulness
Marjolein van der Aar

Dankbaarheid als ingang tot mindfulness

Jon Kabat-Zinn voegde laatst aan zijn lijstje met de 7 factoren van mindfulness ‘dankbaarheid’ toe. Toen ik een serie meditaties opname over dankbaarheid, dacht ik terug aan hoe een focus op

Lees verder »
meditatie en mindfulness
Marjolein van der Aar

Probleem van de dag

Herken je dit: soms zijn er van die hele kleine dingen waar je je heel erg druk om kunt maken. Van die piekergedachten over iets stoms dat je hebt gedaan,

Lees verder »

Mediteer met Mindful Minuut

Maak mediteren gemakkelijk een vast onderdeel van jouw dagelijks leven. Meld je gratis aan voor Mindful Minuut en ontvang elke ochtend een korte meditatie.

Mindful Minuut meditaties
Ineke van Amerongen
Ineke van Amerongen
63 jaar
Lees verder
“Even een minuutje met aandacht voor mijzelf. Voordat ik aan de stressvolle werkdag begin.”
Anieke Lamers
Anieke Lamers
32 jaar
Lees verder
“Al ruim twee jaar mediteer ik dagelijks met Mindful Minuut. Ik geloof sterk dat het zit in kleine momentjes en dit brengt bij mij een grote verandering teweeg!”
Jeanet Oudshoorn-Bouman
Jeanet Oudshoorn-Bouman
37 Jaar
Lees verder
“Ik ben super blij met de dagelijkse mindfulminuutjes. Ik merk dat ik sinds ik ze luister veel meer structureel aan mindfulness doe. Daarvoor wilde ik het wel maar kwam het er maar niet van. Super toegankelijk en waardevol!”
Previous
Next