Deze Mindful Meetup is geweest! Bekijk onze agenda om te zien wanneer de volgende Mindful Meetup plaatsvindt.

Mindful Meetup: omgaan met aversie

Kom naar deze Mindful Meetup over ‘omgaan met aversie’
Maandag 3 oktober van 20:00-21:00u, via Zoom.
Bekijk onze agenda

Omgaan met aversie

We hebben allemaal momenten waarop we ‘aversie’ voelen tegen iets. Tegenzin in een taak op je werk, ongemak in je lichaam, een bepaalde collega die je tegenstaat, irritatie over het huishouden…
We zijn geneigd om van deze gevoelens zo snel mogelijk af te willen. We reageren door:
  • het te negeren / onderdrukken
  • jezelf af te wijzen (tegen jezelf te zeggen dat je overdrijft, of je niet zo aan moet stellen)
  • af te reageren op een ander
  • snel te gaan ‘fixen’ zonder je bewust te zijn van wat de juiste oplossing is
Met mindfulness leren we een andere manier om met gevoelens van aversie om te gaan: we oefenen met dit gevoel herkennen en er helder en liefdevol bij aanwezig te zijn. We geven de gevoelens de ruimte, we ontspannen als het ware mét het vervelende gevoel.
Vervolgens handelen we niet vanuit een ‘ego-kramp’, maar vanuit een ruimer bewustzijn. We zijn dan in staat een meer bewuste reactie te kiezen.
Bovendien geeft het ons de gelegenheid om het gevoel te onderzoeken, en uit zichzelf weer te laten verdwijnen.
We worden minder heen en weer geslingerd en hebben meer grip op onszelf en de wereld.

De Mindful Meetup is jouw maandelijkse moment om te connecten met andere Mindful Minuut-leden en mindfulness beoefenaars. We delen ervaringen met elkaar, verkennen een onderwerp, mediteren samen en zetten intenties voor onze meditatie-beoefening.

Meld je hier aan voor de Mindful Meetup over ‘omgaan met aversie’ op maandag 3 oktober 20:00-21:00u:

Deze Mindful Meetup is geweest! Bekijk onze agenda om te zien wanneer de volgende Mindful Meetup plaatsvindt.

Marjolein van der Aar

Mijn missie is om jou te helpen je ware zelf te ontdekken door middel van meditatie, zodat je lichter, bewuster en gelukkiger kunt leven 🙏

Mijn naam is Marjolein van der Aar en ik ben mindfulnesstrainer en yogadocent. Daarnaast werk ik ook met veel plezier in het bedrijfsleven. Ik heb een passie voor mindfulness én voor alles wat nieuw is op het gebied van media en technologie.

Ik weet zelf hoe lastig het kan zijn om elke dag tijd te maken voor mindfulness. Zeker met een drukke baan, grote sociale kring en zorg voor familie. Met de Mindful Minuut is mijn missie om de drempel zo laag mogelijk maken. Zo help ik jou om elke dag te beginnen met een mindfulness oefening en een momentje bewust voelen en bewust zijn.

Mijn jarenlange ervaring met dagelijkse meditatiebeoefening, cursussen, retraites, workshops, boeken, podcasts, yogales geven en meditaties begeleiden geeft mij oneindige inspiratie om jou elke dag te voorzien van een nieuwe oefening.

Elke maand organiseer ik een themasessie om verdieping te bieden over een bepaald onderwerp. Ik vind het zelf heel tof om samen te komen met mensen om samen te mediteren en ervaringen te delen.

Heb je een vraag? Stuur een mailtje naar marjolein@mindfulminuut.nl.

19

Mindful Minuut thema-sessies tot nu toe